Články - kolarovi.cz

Kdo má svátek

X

27.7.2024

Věroslav


Někteří jazykovědci tvrdí, že slovo má původ ve jménech Elvíra a Veronika. Jiní se domnívají, že pochází ze staročeského Věřislav. Z tohoto tvaru totiž vzniklo jméno Fidelius, které se překládá právě jako Věroslav. V církevním kalendáři dnes slaví Gorazd. Nositelé tohoto jména jsou prý "zkušení a zdatní"

(zítra má svátek: Viktor)

Články

Všechny články

Všechny články


Poslední aktualizace 26.09.2023

Křivonoska 2022

Letošní kola s Veselou společností budou v Jižních Čechách, v kempu Křivonoska, kousek od Hluboké. Letos nás jede hodně, třicet dospělých a dvě mimina/batolata. Kemp vypadá z fotek poněkud omšele, ale pan domácí je po telefonu fajn a celkem vstřícný. Je domluveno zapůjčení velkého grilu, bude i BBQ něčeho velkého. Termín je klasika, první týden o prázdninách.

Česká Kanada rel. 2022

Po 14 letech se vracíme na místo činu, do kempu Slunečnice. O Velikonocích, kdy jsme byli kousek od Jindřichova Hradce, zajeli jsme se podívat do kempu, kde jsme před 14 lety byli po třetí a naposled s Veselou společností na letním kolování. Stále tam vládne paní Evička. Domluvili jsme se, že někdy před prázdninami bychom mohli přijet. Vybrali jsme si nově postavené apartmány s výhledem na rybník a v polovině června jsme na čtyři dny vyrazili na naše další romantické pohyby.

Velikonoce na Třeboňsku 2022

Letošní Velikonoce jsme se rozhodli strávit na Třeboňsku. V létě se po Třeboňské pánvi jezdit nedá, pro samé cyklisty bychom se nevešli. Kousek od Jindřichova Hradce v Pístině jsem sehnal pěkný penzion na statku. Naplánoval jsem jednu trasu abychom se podívali do kempu Slunečnice, kde jsme byli před lety třikrát po sobě s Veselou společností a další do Třeboně za mojí sestřenkou Jiřinou. Předpověď počasí nás trochu postrašila, rosničkáři věštili dost velkou zimu. Zabalili jsme verzi velmi teplé oblečení a s chutí vyrazili. To, co nás čekalo, ovšem ani rosničkáři nepředpovídali...

Mauer u Heidelbergu 2021

Letošní naše druhé romantické pohyby směřují do Německa do Maueru u Heidelbergu. Spojili jsme příjemné s užitečným, v rámci našeho výjezdu "odstěhujeme" Michala z Heidelbergu, kde byl na Heidelbergské univerzitě v rámci programu Erasmus (EuRopean Action Scheme for the Mobility of University Students). Odvezeme mu kolo, většinu bagáže a on 11. srpna odjede na poslední studijní aktivitu dálkové skenování ledovce u Innsbruku. Zvolili jsme ubytování v malém městečku Mauer, odkud se bude pěkně vyrážet na cyklovýlety.

Lužické hory 2021

Na mapě České republiky už není moc míst kde bychom nejezdili na kole. A přece se najdou. Lužické hory. Oblast na severu republiky zasahující až do Německa, u nás ohraničenou městy Nový Bor, Česká Kamenice, Krásná Lípa, Varnsdorf, Žitava, Hrádek nad Nisou, Jablonné v Podještědí a Cvikov o rozloze 242 km² (z toho 199 km² na území Česka; 43 km² v Německu). Tolik základní geografická data. Protože jsme se o výjezd začali zajímat poměrně pozdě před termínem, moc volných míst nebylo. Náhodou jsme na internetu narazil na penzion v Dolní Světlé se zvláštním jménem Windows. Naštěstí není pojmenován po šíleném operačním systému zužující už mnoho let uživatele PC, ale po pejskovi pana domácího, který loni ve čtrnácti letech umřel. Penzion byl volný, a tak v termínu 29.7. - 1.8.2021 si můžeme užít naše letošní první romantické pohyby.

Ralsko Carrramba! 2021

Na začátku byla představa. Ralsko. Následovala ta složitější část. Kde sehnat ubytování pro kupu lidí. Letos se hlásí nejen všichni senioři, hlásí se i junioři včetně dvou mimin a pět psů. Velký znalec Ralska a vůbec Podještědí Sidi se nabídl, že se poptá. Poptal a spolu s Pajdou provedli i inspekční cestu po kempech, které přicházely v úvahu. Po zralé úvaze vyšel nejlépe kemp Caramba kousek od Hamru na Jezeře. ¡Así que nos vamos a Caramba!

Bílé Karpaty 2021

Naše bezva vláda nás konečně pustila ven a tak Veselá společnost vyrazila na prodloužený víkend do Bílých Karpat. Katka objednala ubytování v termínu od 29.5. do 2.6. v penzionu U Černého potoka v malinké vesnici Vápenky, pár kilometrů od hranic se Slovenskem. Strašně jsme se těšili, předpověď počasí sice nebyla nic moc, ale to se snad podá...

Výlet a posezení u Komanů rel. 2021

Letošního roku se neobejdeme bez tradičního výletu a následného posezení s grilováním, popíjením a tlacháním u Komanů ve Vojkově-Podolí. Již tradiční akce je tentokrát vyšperkovaná oslavou Katčiných kulatin, které jí konečně opravňuje vstup do našeho klubu mladých a zkušených padesátníků. 16.5.2021 v dopoledních hodinách jsme se sjeli a následně vyjeli na kolistický výlet.

Bublava 2020

Jen jsme se vrátili z Kašperských hor, začínáme se chystat na další romantické pohyby tentokrát do Krušných hor do Bublavy. Pěkný apartmán na kraji Bublavy, 500 m od hranice s Německem nám doporučila naše dcera Vendy. Byla zde na jaře a byla velmi spokojená. Jen jsme přijeli a ubytovali se, okamžitě jsme byli spokojeni i my. Apartmán krásný, paní domácí velmi milá. Myslím, že si tyto RP užijeme.

Kašperské Hory 2020

Není už moc míst kde jsme u nás nejezdili na kole. Jedno takové místo je na Šumavě oblast kolem města Kašperské hory. Vybrali jsme místo blízko Sušice v kempu pojmenovaném podle přírodního horského pramene Wodolenka. Na tomto místě byly známé lázně. Mimo dřevěných chatek je tu lázeňská vila chůvy císaře Františka Josefa, ve kterém je apartmán. Termín od 30.7. do 2.8. sliboval už stálejší počasí. Terén se tu zdá poněkud náročnější, každý návrat bude do krutého kopce, a proto tady bude méně lidí.

Stvořidla 2020 aneb Rychlé šípy po 40 letech

Rok se sešel s rokem a my opět řešili kam na kola. Kam letos? Když jsem cestoval prstem po mapě, narazil jsem na řeku Sázavu a to už byl jen krok k asociaci s Jaroslavem Foglarem a jeho knížkou Hoši od Bobří řeky... Našel jsem si Sluneční zátoku na Sázavě, kde Jaroslav Foglar pořádal dětské letní tábory a které byly inspirací pro jeho knížky. Kousek od Sluneční zátoky jsem našel kemp a chatovou osadu Stvořidla. V našem obvyklém termínu byly v chatové osadě volné chatičky, všichni s místem souhlasili a tak akce s pracovním názvem "Rychlé šípy po 40 letech" dostala zelenou.

Cavalese 2020

Po loňských zkušenostech z cestovkou NEV-DAMA jsme se letos na ni vyprdli a přes Katčinu kamarádku pojedeme do Cavalese v údolí Val di Fiemme. Termín 18.1. - 25.1. Vše bylo domluveno bez jakékoliv cestovky přes agenturu rovnou v rezidenci Di Plejady. Snad vše proběhne lépe a radostněji než loni.

Třídní sraz ZDŠ Jižní po 40 letech!!!

Čas nezastavíte. Před čtyřiceti lety jsme vyšli ze základní školy. Proto se opět sešel OVPMSPOA a rozpustil se. Ovšem, hned byl založen Organizační Výbor Pro Organizaci Řádného Srazu Po 40 Letech (OVPOŘSP40L) a hned na prvním zasedání vznikl geniální nápad: sraz ZDŠ po 40 letech uděláme v restauraci Na tý louce zelený v Krčském lese. V areálu restaurace je "pavilon", který se nazývá Žúrovňa. Je tam centrální gril, pípa (bude čepováno Rohozec 12° a Muflon 11°) a celkově moc hezké prostředí. Pronajmeme si Žúrovňu a ugrilujeme krůtu!

Meteleskum bleskum aneb bleskový sraz

Rok se sešel s rokem a Organizační Výbor Pro Mimořádný Sraz Pro Oslavu Abrahámovin (OVPMSPOA) se probral s dlouhého zimního spánku, oškrabal ze sebe mech a lišejník, oklepal tesaříky, morušovce, stonožky a jinou havět usídlivší se za tu letošní předlouhou zimu, otevřel oči, protáhl se a podíval se do kalendáře. A zhrozil se jaké už je datum. Nicméně začal okamžitě jednat. Bleskem. Loni bylo 3× a dost, letos se OVPMSPOA rozhodl, že uděláme úkrok stranou a svoláme (opět) mimořádný bleskový sraz, kde si všichni vyzkoušíme a potvrdíme, že umíme jednat rychle, pružně a moderně. Ještě navíc si uděláme generálku na příští rok, kdy bude řádný sraz - hádejte po kolika letech? A proto dost dlouhých řečí...

Novohradské hory, release 2020

Na Velikonoce jsme měli jet do Novohradských hor, jenže přišel nouzový stav kvůli takovému mrňavému virovému hajzlíkovi a tak jsem pobyt přesunul na termín 5.-8.6.2020. Ubytování máme v Humenici v roztomilé chatičce (k vidění třeba ZDE ) na velikém pozemku. Pan domácí nás mile přivítal, rychle vše vysvětlil, popřál příjemný pobyt. V lednici jsme našli "welcome drink" - dvě piva a láhev bílého vína. To se nám snad ještě nestalo. Rychle jsme se ubytovali, ostrojili kola a vyrazili na první výlet.

Cyklistické trasy

celkem tras: 219

Olomoucký kraj

trasy: 0

    celkem tras: 219

    Bavorsko

    trasy: 0

      celkem tras: 219

      Berlín

      trasy: 0

        celkem tras: 219

        Braniborsko

        trasy: 0

          celkem tras: 219

          Brémy

          trasy: 0

            celkem tras: 219

            Hamburg

            trasy: 0

              celkem tras: 219

              Hesensko

              trasy: 0

                celkem tras: 219

                Meklenbursko-Přední Pomořansko

                trasy: 0

                  celkem tras: 219

                  Dolní Sasko

                  trasy: 0

                    celkem tras: 219

                    Severní Porýní-Vestfálsko

                    trasy: 0

                      celkem tras: 219

                      Porýní-Falc

                      trasy: 0

                        celkem tras: 219

                        Sársko

                        trasy: 0

                          celkem tras: 219

                          Sasko-Anhaltsko

                          trasy: 0

                            celkem tras: 219

                            Sasko

                            trasy: 0

                              celkem tras: 219

                              Šlesvicko-Holštýnsko

                              trasy: 0

                                celkem tras: 219

                                Durynsko

                                trasy: 0

                                  celkem tras: 219

                                  Piemont

                                  trasy: 0

                                    celkem tras: 219

                                    Údolí Aosty

                                    trasy: 0

                                      celkem tras: 219

                                      Lombardie

                                      trasy: 0

                                        celkem tras: 219

                                        Tridentsko-Horní Adiže

                                        trasy: 0

                                          celkem tras: 219

                                          Benátsko

                                          trasy: 0

                                            celkem tras: 219

                                            Furlánsko-Julské Benátsko

                                            trasy: 0

                                              celkem tras: 219

                                              Ligurie

                                              trasy: 0

                                                celkem tras: 219

                                                Emilia-Romagna

                                                trasy: 0

                                                  celkem tras: 219

                                                  Toskánsko

                                                  trasy: 0

                                                    celkem tras: 219

                                                    Umbrie

                                                    trasy: 0

                                                      celkem tras: 219

                                                      Marche

                                                      trasy: 0

                                                        celkem tras: 219

                                                        Lazio

                                                        trasy: 0

                                                          celkem tras: 219

                                                          Abruzzo

                                                          trasy: 0

                                                            celkem tras: 219

                                                            Molise

                                                            trasy: 0

                                                              celkem tras: 219

                                                              Kampánie

                                                              trasy: 0

                                                                celkem tras: 219

                                                                Apulie

                                                                trasy: 0

                                                                  celkem tras: 219

                                                                  Basilicata

                                                                  trasy: 0

                                                                    celkem tras: 219

                                                                    Kalábrie

                                                                    trasy: 0

                                                                      celkem tras: 219

                                                                      Sicílie

                                                                      trasy: 0

                                                                        celkem tras: 219

                                                                        Sardinie

                                                                        trasy: 0

                                                                          celkem tras: 219

                                                                          Vorarlbersko

                                                                          trasy: 0

                                                                            celkem tras: 219

                                                                            Tyrolsko

                                                                            trasy: 0

                                                                              celkem tras: 219

                                                                              Vídeň

                                                                              trasy: 0

                                                                                celkem tras: 219

                                                                                Burgenland

                                                                                trasy: 0

                                                                                  celkem tras: 219

                                                                                  Korutany

                                                                                  trasy: 0

                                                                                    celkem tras: 219

                                                                                    Dolní Rakousy

                                                                                    trasy: 0

                                                                                      celkem tras: 219

                                                                                      Horní Rakousy

                                                                                      trasy: 0

                                                                                        celkem tras: 219

                                                                                        Salcbursko

                                                                                        trasy: 0

                                                                                          celkem tras: 219

                                                                                          Štýrsko

                                                                                          trasy: 0

                                                                                            celkem tras: 219

                                                                                            Bjelovarsko-bilogorská

                                                                                            trasy: 0

                                                                                              celkem tras: 219

                                                                                              Brodsko-posávská župa

                                                                                              trasy: 0

                                                                                                celkem tras: 219

                                                                                                trasy: 0

                                                                                                  celkem tras: 219

                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                    celkem tras: 219

                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                      celkem tras: 219

                                                                                                      trasy: 0

                                                                                                        celkem tras: 219

                                                                                                        trasy: 0

                                                                                                          celkem tras: 219

                                                                                                          trasy: 0

                                                                                                            celkem tras: 219

                                                                                                            trasy: 0

                                                                                                              celkem tras: 219

                                                                                                              trasy: 0

                                                                                                                celkem tras: 219

                                                                                                                trasy: 0

                                                                                                                  celkem tras: 219

                                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                                    celkem tras: 219

                                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                                      celkem tras: 219

                                                                                                                      trasy: 0

                                                                                                                        celkem tras: 219

                                                                                                                        trasy: 0

                                                                                                                          celkem tras: 219

                                                                                                                          trasy: 0

                                                                                                                            celkem tras: 219

                                                                                                                            trasy: 0

                                                                                                                              celkem tras: 219

                                                                                                                              trasy: 0

                                                                                                                                celkem tras: 219

                                                                                                                                trasy: 0

                                                                                                                                  celkem tras: 219

                                                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                                                    celkem tras: 219

                                                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                                                      Fotky

                                                                                                                                      • Český Ráj aneb jako v ráji

                                                                                                                                        Zívačka...

                                                                                                                                      • Na kole v Holanech 2011

                                                                                                                                        ...kam se dosud nikdo nevydal...

                                                                                                                                      • Ralsko Carrramba! 2021

                                                                                                                                        ...další kopec

                                                                                                                                      • Ze Stanu do Libice nad Doubravou přes Ranské polesí a zpět

                                                                                                                                        Roubenky v Chlumu

                                                                                                                                      • Z kempu Caramba přes Mimoň do Zákup a zpět

                                                                                                                                        Zámek Zákupy

                                                                                                                                      • Velikonoce na Třeboňsku 2022

                                                                                                                                        Rybáři si udělali závody a postavili stánek, hurá, konečně iontový nápoj! A měli bezva gulášovku!

                                                                                                                                      • Orlické hory křížem krážem 2015

                                                                                                                                        V Neratově...

                                                                                                                                      • Singltrek a pánská jízda ve Vlastiboři 2016

                                                                                                                                        Bacha, ať se to nepřipálí!

                                                                                                                                      • Tajuplná Marilleva 2008

                                                                                                                                        bar přímo u sjezdovky

                                                                                                                                      • Z Karoliny Doliny kolem Tachova, na Staré Sedliště a zpět

                                                                                                                                        Rozhledna Vysoká

                                                                                                                                      • Z Příhraz kolem Českého Ráje

                                                                                                                                        chata u rybníku Doly

                                                                                                                                      • Třídní sraz trochu jinak aneb branné cvičení v Krčáku

                                                                                                                                        Jana...!

                                                                                                                                      • Z Kladské na vrchol Lesný (982 m.n.m.) a přes Prameny zpět

                                                                                                                                        Černý rybník

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady

                                                                                                                                        foto1650

                                                                                                                                      • Orlické hory křížem krážem 2015

                                                                                                                                        ...měřen...

                                                                                                                                      • Z Malé Morávky do Karlovy Studánky a zpět

                                                                                                                                        Letní lázně v Karlově Studánce

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady, release 2

                                                                                                                                        Na cestě

                                                                                                                                      • Ze Slunečnice přes Kunžak na Klepákův mlýn a přes Strmilov zpět

                                                                                                                                        Panorama za Kunžakem

                                                                                                                                      • Na kolech kolem Suchdola - release 2006

                                                                                                                                        foto924

                                                                                                                                      • Kolem Chebu přes Cheb

                                                                                                                                        Plastika v Chebu - cesta podél Ohře

                                                                                                                                      • Jizerské hory 2015

                                                                                                                                        Někde v Polsku

                                                                                                                                      • Voda a kola na Sázavě 2006

                                                                                                                                        U ohně je krásně...

                                                                                                                                      • Bílé Karpaty 2021

                                                                                                                                        Jsem moc malinká a musím se chvílemi nosit

                                                                                                                                      • Indy (Ichi) Jarbo

                                                                                                                                        foto8020

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady, release 2

                                                                                                                                        ...kromě Srny, která nedobrzdila (až na stopce)

                                                                                                                                      • Blanský les na kole 2014

                                                                                                                                        ...právě sklizených polí

                                                                                                                                      • Na kolech kolem Suchdola nad Lužnicí

                                                                                                                                        foto584

                                                                                                                                      • Vinobraní v Rohatci u Hodonína 2017

                                                                                                                                        Kámoška...!

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady

                                                                                                                                        Setkání uprchlíků s pelotonem. V bílém hrdina dne "Klidná síla" Jirka H.

                                                                                                                                      • Ze Zátoně do Volar přes Záblatí, Zbytiny a zpět

                                                                                                                                        V lesích na cestě do Záblatí

                                                                                                                                      • Lágr v Borové u Poličky 2013

                                                                                                                                        Krásná fasáda

                                                                                                                                      • Z Němčiček do Hustopeč, Velkých Pavlovic a zpět

                                                                                                                                        Městký úřad na Dukelském náměstí v Hustopečích

                                                                                                                                      • Z Velkého Dřevíče kolem Broumovských stěn a přes polici nad Metují zpět

                                                                                                                                        Panorama na cestě

                                                                                                                                      • Novohradské hory, rel. 2013

                                                                                                                                        U Janovky

                                                                                                                                      • Stvořidla 2020 aneb Rychlé šípy po 40 letech

                                                                                                                                        ...a další kolisti

                                                                                                                                      • Indy (Ichi) Jarbo

                                                                                                                                        foto7984

                                                                                                                                      • Labské pískovce 2018

                                                                                                                                        Setkání s traktorem

                                                                                                                                      Zívačka...
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 20.09.2014 11:31:09
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...kam se dosud nikdo nevydal...
                                                                                                                                      š×v (original): 796 × 533
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/500
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 180
                                                                                                                                      Datum pořízení: 14.07.2011 11:25:34
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...další kopec
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/500
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 06.07.2021 16:09:36
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Roubenky v Chlumu
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 14.08.2018 10:25:21
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Zámek Zákupy
                                                                                                                                      š×v (original): 1040 × 670
                                                                                                                                      Datum pořízení: 09.07.2021 14:25:22
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Rybáři si udělali závody a postavili stánek, hurá, konečně iontový nápoj! A měli bezva gulášovku!
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/800
                                                                                                                                      Clona: f/4.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 15.04.2022 16:54:39
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      V Neratově...
                                                                                                                                      š×v (original): 893 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: SONY - DSC-HX100V
                                                                                                                                      Expozice: 0/40
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.07.2015 09:15:20
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Bacha, ať se to nepřipálí!
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/60
                                                                                                                                      Clona: f/4.0
                                                                                                                                      ISO: 720
                                                                                                                                      Datum pořízení: 27.05.2016 19:51:08
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      bar přímo u sjezdovky
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 152 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: KONICA MINOLTA - DiMAGE X60
                                                                                                                                      Expozice: 1/750
                                                                                                                                      Clona: f/3.3
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.02.2008 14:20:09
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Rozhledna Vysoká
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/11.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 14.07.2017 12:51:41
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      chata u rybníku Doly
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 20.09.2014 14:42:38
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Jana...!
                                                                                                                                      š×v (original): 1191 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: samsung - SM-G925F
                                                                                                                                      Expozice: 0/2
                                                                                                                                      Clona: f/1.9
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 09.10.2015 22:41:09
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Černý rybník
                                                                                                                                      š×v (original): 800 × 536
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.06.2014 11:10:35
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto1650
                                                                                                                                      š×v (original): 360×480
                                                                                                                                      velikost: 73 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: KONICA MINOLTA - DiMAGE X60
                                                                                                                                      Expozice: 1/45
                                                                                                                                      Clona: f/3.3
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 06.07.2007 14:02:31
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...měřen...
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.3
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 02.07.2015 18:57:21
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Letní lázně v Karlově Studánce
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 140
                                                                                                                                      Datum pořízení: 13.06.2019 16:28:18
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Na cestě
                                                                                                                                      š×v (original): 402×600
                                                                                                                                      velikost: 155 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.07.2008 11:30:30
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Panorama za Kunžakem
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/9.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 19.06.2022 15:44:12
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto924
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 52 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.07.2006 22:37:26
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Plastika v Chebu - cesta podél Ohře
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/50
                                                                                                                                      Clona: f/4.0
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 30.06.2014 15:15:59
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Někde v Polsku
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 02.08.2015 11:44:00
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      U ohně je krásně...
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 48 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/8
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 10.06.2006 22:58:23
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Jsem moc malinká a musím se chvílemi nosit
                                                                                                                                      š×v (original): 503 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: Apple - iPhone X
                                                                                                                                      Expozice: 0/12
                                                                                                                                      Clona: f/1.8
                                                                                                                                      ISO: 25
                                                                                                                                      Datum pořízení: 30.05.2021 13:58:30
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto8020
                                                                                                                                      š×v (original): 639 × 480
                                                                                                                                      Fotoaparát: KONICA MINOLTA - DiMAGE X60
                                                                                                                                      Expozice: 1/45
                                                                                                                                      Clona: f/3.3
                                                                                                                                      ISO: 160
                                                                                                                                      Datum pořízení: 13.03.2008 19:48:45
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...kromě Srny, která nedobrzdila (až na stopce)
                                                                                                                                      š×v (original): 402×600
                                                                                                                                      velikost: 129 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/7.1
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.06.2008 10:29:17
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...právě sklizených polí
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/640
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 14.07.2014 11:16:27
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto584
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 78 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/100
                                                                                                                                      Clona: f/4.0
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 02.07.2005 18:49:21
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Kámoška...!
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 220
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.09.2017 13:53:58
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Setkání uprchlíků s pelotonem. V bílém hrdina dne "Klidná síla" Jirka H.
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 157 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/80
                                                                                                                                      Clona: f/3.5
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.07.2007 12:21:45
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      V lesích na cestě do Záblatí
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 15.09.2015 11:03:06
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Krásná fasáda
                                                                                                                                      š×v (original): 800 × 536
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/160
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 30.06.2013 12:07:25
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Městký úřad na Dukelském náměstí v Hustopečích
                                                                                                                                      š×v (original): 623 × 670
                                                                                                                                      Datum pořízení: 25.09.2016 14:42:45
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Panorama na cestě
                                                                                                                                      š×v (original): 2544 × 670
                                                                                                                                      Datum pořízení: 06.07.2018 14:47:53
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      U Janovky
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/500
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 19.07.2013 13:31:18
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...a další kolisti
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/100
                                                                                                                                      Clona: f/5.0
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 04.07.2020 17:19:27
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto7984
                                                                                                                                      š×v (original): 359 × 480
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/3.2
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.09.2007 14:10:04
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Setkání s traktorem
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/640
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 26.05.2018 11:54:33