Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kdo má svátek

X

26.4.2024

Oto


Toto jméno vzniklo jako domácká zkratka z Otokara, Ottomara, či Otfrieda. První slabika znamená majetek, takže Oto je buď strážcem majetku, nebo tím, koho majetek proslavil. V církevním kalendáři je dnes připomenut mučedník Trudpert.

(zítra má svátek: Jaroslav)

Články

Všechny články
X

Romantické pohyby


Jak také mohou vypadat romantické pohyby

Poslední aktualizace 19.04.2023

Česká Kanada rel. 2022

Po 14 letech se vracíme na místo činu, do kempu Slunečnice. O Velikonocích, kdy jsme byli kousek od Jindřichova Hradce, zajeli jsme se podívat do kempu, kde jsme před 14 lety byli po třetí a naposled s Veselou společností na letním kolování. Stále tam vládne paní Evička. Domluvili jsme se, že někdy před prázdninami bychom mohli přijet. Vybrali jsme si nově postavené apartmány s výhledem na rybník a v polovině června jsme na čtyři dny vyrazili na naše další romantické pohyby.

Velikonoce na Třeboňsku 2022

Letošní Velikonoce jsme se rozhodli strávit na Třeboňsku. V létě se po Třeboňské pánvi jezdit nedá, pro samé cyklisty bychom se nevešli. Kousek od Jindřichova Hradce v Pístině jsem sehnal pěkný penzion na statku. Naplánoval jsem jednu trasu abychom se podívali do kempu Slunečnice, kde jsme byli před lety třikrát po sobě s Veselou společností a další do Třeboně za mojí sestřenkou Jiřinou. Předpověď počasí nás trochu postrašila, rosničkáři věštili dost velkou zimu. Zabalili jsme verzi velmi teplé oblečení a s chutí vyrazili. To, co nás čekalo, ovšem ani rosničkáři nepředpovídali...

Mauer u Heidelbergu 2021

Letošní naše druhé romantické pohyby směřují do Německa do Maueru u Heidelbergu. Spojili jsme příjemné s užitečným, v rámci našeho výjezdu "odstěhujeme" Michala z Heidelbergu, kde byl na Heidelbergské univerzitě v rámci programu Erasmus (EuRopean Action Scheme for the Mobility of University Students). Odvezeme mu kolo, většinu bagáže a on 11. srpna odjede na poslední studijní aktivitu dálkové skenování ledovce u Innsbruku. Zvolili jsme ubytování v malém městečku Mauer, odkud se bude pěkně vyrážet na cyklovýlety.

Lužické hory 2021

Na mapě České republiky už není moc míst kde bychom nejezdili na kole. A přece se najdou. Lužické hory. Oblast na severu republiky zasahující až do Německa, u nás ohraničenou městy Nový Bor, Česká Kamenice, Krásná Lípa, Varnsdorf, Žitava, Hrádek nad Nisou, Jablonné v Podještědí a Cvikov o rozloze 242 km² (z toho 199 km² na území Česka; 43 km² v Německu). Tolik základní geografická data. Protože jsme se o výjezd začali zajímat poměrně pozdě před termínem, moc volných míst nebylo. Náhodou jsme na internetu narazil na penzion v Dolní Světlé se zvláštním jménem Windows. Naštěstí není pojmenován po šíleném operačním systému zužující už mnoho let uživatele PC, ale po pejskovi pana domácího, který loni ve čtrnácti letech umřel. Penzion byl volný, a tak v termínu 29.7. - 1.8.2021 si můžeme užít naše letošní první romantické pohyby.

Bublava 2020

Jen jsme se vrátili z Kašperských hor, začínáme se chystat na další romantické pohyby tentokrát do Krušných hor do Bublavy. Pěkný apartmán na kraji Bublavy, 500 m od hranice s Německem nám doporučila naše dcera Vendy. Byla zde na jaře a byla velmi spokojená. Jen jsme přijeli a ubytovali se, okamžitě jsme byli spokojeni i my. Apartmán krásný, paní domácí velmi milá. Myslím, že si tyto RP užijeme.

Kašperské Hory 2020

Není už moc míst kde jsme u nás nejezdili na kole. Jedno takové místo je na Šumavě oblast kolem města Kašperské hory. Vybrali jsme místo blízko Sušice v kempu pojmenovaném podle přírodního horského pramene Wodolenka. Na tomto místě byly známé lázně. Mimo dřevěných chatek je tu lázeňská vila chůvy císaře Františka Josefa, ve kterém je apartmán. Termín od 30.7. do 2.8. sliboval už stálejší počasí. Terén se tu zdá poněkud náročnější, každý návrat bude do krutého kopce, a proto tady bude méně lidí.

Novohradské hory, release 2020

Na Velikonoce jsme měli jet do Novohradských hor, jenže přišel nouzový stav kvůli takovému mrňavému virovému hajzlíkovi a tak jsem pobyt přesunul na termín 5.-8.6.2020. Ubytování máme v Humenici v roztomilé chatičce (k vidění třeba ZDE ) na velikém pozemku. Pan domácí nás mile přivítal, rychle vše vysvětlil, popřál příjemný pobyt. V lednici jsme našli "welcome drink" - dvě piva a láhev bílého vína. To se nám snad ještě nestalo. Rychle jsme se ubytovali, ostrojili kola a vyrazili na první výlet.

Jeseníky 2019

Zuzanka se před mými narozeninami podívala na mapičku s cyklistickými trasami, které jsme projeli a zjistila, že v Moravskoslezském kraji nemáme žádný záznam. Tak jsem dostal k narozeninám romantické pohyby v Jeseníkách. Společnými silami jsme vybrali místo - Malá Morávka. Nemalou roli hrál i volný apartmán U Vlastíka v podobě malého srubu s terasou, ze které je výhled do údolí k vleku Kopřivná. V dostřelné vzdálenosti je mimo jiné Praděd, kam se dá vyjet na kole. Jestli se to podaří, bude to náš nový výškový rekord - 1491 m.n.m.

Velikonoce 2019 v Máchově kraji

Tak jsme si řekli, že na Velikonoce vyjedeme někam zajezdit si na kole. Vybral jsem Máchův kraj, okolí Bezdězu. V Bělé pod Bezdězem byl volný Penzion Diana, sice jen od pátku do neděle, ale to nevadí, užijeme si tři výlety a na Velikonoční pondělí už budeme doma. Alespoň ani letos nevynechám pomlázku. Na Velký pátek vyrážíme...

Železné Hory 2018

Loni na romantických pohybech jsme byli v CHKO Žďárské Vrchy a letos pojedeme kousek vedle - CHKO Železné Hory. Území protkané lesy, poli, malebnými vesničkami a řekou Chrudimkou. Vybral jsem penzion Stanský mlýn, na hezkém místě, s příjemnými apartmány, který má svoji historii písemně doloženou od 17. století (1667 Judita mlynářka, 1704 mlýn patří chroustovickému panství).

Reminiscence na mládí aneb Žďárské Vrchy 2017

Letošní naše druhé romantické pohyby se budou konat v lokatitě: Morava, Žďárské Vrchy, Rokytno. Tentokrát jsem našel penzion U ztraceného mládí ve vesničce Rokytno, blízko rybníku Medlov. Zde byla první reminiscence na mládí. Po maturitě jsem v kempu u Medlova strávil se svojí bývalou třídou krásný měsíc nezřízené postmaturitní zábavy. Jenže tu byla i druhá reminiscence. Ve vesnici Samotín vařil pan Tlustoš likér Samotínský vánek. Na jednom výletě se střední školou sem zavítala i Zuzanka a pamatuje si, jak se její spolužáci pod zoufalým dohledem svého třídního učitele tímto likérem ožrali. Spojení U ztraceného mládí, Medlov, Samotínský vánek rozhodlo: jedeme!

Šluknovsko 2017

Letos jsme naše už tradiční "Romantické pohyby" zahájili ve Šluknovském výběžku, v malinké vesničce Brtníky. Ubytování jsme byli v roztomilém penzionku s krásnou zahradou. Termín 15.6.-18.6., na přelomu jara a léta. Před rokem jsme byli s Veselou společností v kempu Česká brána "pod" Českým Švýcarskem (viz. reportáž a moc se nám tam líbilo, řekli jsme si, že "nad" Českým Švýcarskem to bude také príma. A bylo...

V hlubokých lesích Českého lesa 2016

X Na letošní druhé romantické pohyby jedeme na západ, do hlubokých lesů Českého lesa. Krajina se svým rázem velmi podobá Šumavě, tvarem povrchu, hlubokými temnými hvozdy, řídkým osídlením jako důsledek vysídlení německého obyvatelstva. To zní velmi dobře. Navíc pěkný penzionek Obora na kraji stejnojmené vesnice se zdá být dokonalý pro daný účel. Termín v polovině srpna slibuje stálejší počasí letošního deštivého a celkem chladného léta.

Moravský Kras 2016

X Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Na celém území je známo více než 1100 jeskyní, z nichž pět je přístupných veřejnosti. Punkevní jeskyně s možností plavby na podzemní říčce Punkvě spojené s prohlídkou dna propasti Macocha, Kateřinská jeskyně, která je známá unikátními hůlkovými stalagmity, Jeskyně Balcarka s bohatou a barevnou krápníkovou výzdobou, Sloupsko-šošůvské jeskyně, tvořené mohutnými chodbami a podzemními propastmi a Jeskyně Výpustek s bohatou vojenskou historií. K narozeninám jsem dostal čtyřdenní pobyt v městečku Sloup v historickém hotelu Broušek. V Moravském krasu jsem nikdy nebyl - tak hurá, kola na auto a jedem...

Cyklistické trasy

celkem tras: 216

Olomoucký kraj

trasy: 0

    celkem tras: 216

    Bavorsko

    trasy: 0

      celkem tras: 216

      Berlín

      trasy: 0

        celkem tras: 216

        Braniborsko

        trasy: 0

          celkem tras: 216

          Brémy

          trasy: 0

            celkem tras: 216

            Hamburg

            trasy: 0

              celkem tras: 216

              Hesensko

              trasy: 0

                celkem tras: 216

                Meklenbursko-Přední Pomořansko

                trasy: 0

                  celkem tras: 216

                  Dolní Sasko

                  trasy: 0

                    celkem tras: 216

                    Severní Porýní-Vestfálsko

                    trasy: 0

                      celkem tras: 216

                      Porýní-Falc

                      trasy: 0

                        celkem tras: 216

                        Sársko

                        trasy: 0

                          celkem tras: 216

                          Sasko-Anhaltsko

                          trasy: 0

                            celkem tras: 216

                            Sasko

                            trasy: 0

                              celkem tras: 216

                              Šlesvicko-Holštýnsko

                              trasy: 0

                                celkem tras: 216

                                Durynsko

                                trasy: 0

                                  celkem tras: 216

                                  Piemont

                                  trasy: 0

                                    celkem tras: 216

                                    Údolí Aosty

                                    trasy: 0

                                      celkem tras: 216

                                      Lombardie

                                      trasy: 0

                                        celkem tras: 216

                                        Tridentsko-Horní Adiže

                                        trasy: 0

                                          celkem tras: 216

                                          Benátsko

                                          trasy: 0

                                            celkem tras: 216

                                            Furlánsko-Julské Benátsko

                                            trasy: 0

                                              celkem tras: 216

                                              Ligurie

                                              trasy: 0

                                                celkem tras: 216

                                                Emilia-Romagna

                                                trasy: 0

                                                  celkem tras: 216

                                                  Toskánsko

                                                  trasy: 0

                                                    celkem tras: 216

                                                    Umbrie

                                                    trasy: 0

                                                      celkem tras: 216

                                                      Marche

                                                      trasy: 0

                                                        celkem tras: 216

                                                        Lazio

                                                        trasy: 0

                                                          celkem tras: 216

                                                          Abruzzo

                                                          trasy: 0

                                                            celkem tras: 216

                                                            Molise

                                                            trasy: 0

                                                              celkem tras: 216

                                                              Kampánie

                                                              trasy: 0

                                                                celkem tras: 216

                                                                Apulie

                                                                trasy: 0

                                                                  celkem tras: 216

                                                                  Basilicata

                                                                  trasy: 0

                                                                    celkem tras: 216

                                                                    Kalábrie

                                                                    trasy: 0

                                                                      celkem tras: 216

                                                                      Sicílie

                                                                      trasy: 0

                                                                        celkem tras: 216

                                                                        Sardinie

                                                                        trasy: 0

                                                                          celkem tras: 216

                                                                          Vorarlbersko

                                                                          trasy: 0

                                                                            celkem tras: 216

                                                                            Tyrolsko

                                                                            trasy: 0

                                                                              celkem tras: 216

                                                                              Vídeň

                                                                              trasy: 0

                                                                                celkem tras: 216

                                                                                Burgenland

                                                                                trasy: 0

                                                                                  celkem tras: 216

                                                                                  Korutany

                                                                                  trasy: 0

                                                                                    celkem tras: 216

                                                                                    Dolní Rakousy

                                                                                    trasy: 0

                                                                                      celkem tras: 216

                                                                                      Horní Rakousy

                                                                                      trasy: 0

                                                                                        celkem tras: 216

                                                                                        Salcbursko

                                                                                        trasy: 0

                                                                                          celkem tras: 216

                                                                                          Štýrsko

                                                                                          trasy: 0

                                                                                            celkem tras: 216

                                                                                            Bjelovarsko-bilogorská

                                                                                            trasy: 0

                                                                                              celkem tras: 216

                                                                                              Brodsko-posávská župa

                                                                                              trasy: 0

                                                                                                celkem tras: 216

                                                                                                trasy: 0

                                                                                                  celkem tras: 216

                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                    celkem tras: 216

                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                      celkem tras: 216

                                                                                                      trasy: 0

                                                                                                        celkem tras: 216

                                                                                                        trasy: 0

                                                                                                          celkem tras: 216

                                                                                                          trasy: 0

                                                                                                            celkem tras: 216

                                                                                                            trasy: 0

                                                                                                              celkem tras: 216

                                                                                                              trasy: 0

                                                                                                                celkem tras: 216

                                                                                                                trasy: 0

                                                                                                                  celkem tras: 216

                                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                                    celkem tras: 216

                                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                                      celkem tras: 216

                                                                                                                      trasy: 0

                                                                                                                        celkem tras: 216

                                                                                                                        trasy: 0

                                                                                                                          celkem tras: 216

                                                                                                                          trasy: 0

                                                                                                                            celkem tras: 216

                                                                                                                            trasy: 0

                                                                                                                              celkem tras: 216

                                                                                                                              trasy: 0

                                                                                                                                celkem tras: 216

                                                                                                                                trasy: 0

                                                                                                                                  celkem tras: 216

                                                                                                                                  trasy: 0

                                                                                                                                    celkem tras: 216

                                                                                                                                    trasy: 0

                                                                                                                                      Fotky

                                                                                                                                      • Ralsko Carrramba! 2021

                                                                                                                                        U kotelské lípy

                                                                                                                                      • Z Karoliny Doliny do Michalovýcj Hor zapomenutým krajem a zpět

                                                                                                                                        Kostel Všech svatých v Boněnově

                                                                                                                                      • Tajuplná Marilleva 2008

                                                                                                                                        foto1824

                                                                                                                                      • Okolo Kdyně

                                                                                                                                        foto2819

                                                                                                                                      • U Psohlavců v Kdyni 2012

                                                                                                                                        ...a ženský se válejí...

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady

                                                                                                                                        ...stoupáááááá k nebi letadlo...

                                                                                                                                      • Lužické hory 2021

                                                                                                                                        Jedeme směr Německo

                                                                                                                                      • Malešov 2019

                                                                                                                                        Paní šéfová je v dobré náladě

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady

                                                                                                                                        foto1682

                                                                                                                                      • Ze Spořilova do Ohrobce a zpět

                                                                                                                                        Někde u Písnice

                                                                                                                                      • Vinobraní v Rohatci u Hodonína 2017

                                                                                                                                        Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Strážnici

                                                                                                                                      • Moravský Kras 2016

                                                                                                                                        U Skalního Mlýnu

                                                                                                                                      • Bílé Karpaty 2021

                                                                                                                                        Penzion U Černého potoka

                                                                                                                                      • Z Rohatce do Bílých Karpat a zpět

                                                                                                                                        Kostel sv. Bartoloměje v Rohatci

                                                                                                                                      • Bílé Karpaty 2021

                                                                                                                                        Krásné výhledy

                                                                                                                                      • Na kole kolem Kanady, release 2

                                                                                                                                        Sexy Jarmilka se sexy koláčem

                                                                                                                                      • Ralsko Carrramba! 2021

                                                                                                                                        My bydlíme támhle...

                                                                                                                                      • Brixen rel. 2016

                                                                                                                                        Dojíst, dopít...

                                                                                                                                      • Serada di Folgaría po druhé - 2018

                                                                                                                                        Z terasy Baita del Neff je krásný výhled

                                                                                                                                      • Ralsko Carrramba! 2021

                                                                                                                                        Božkov, můj milý Božkov... Kde je ten Vašek?

                                                                                                                                      • Letní olympijské (a tak vůbec) hry - Afrika 2006

                                                                                                                                        becherovku? whisku? vodku? VŠECHNO!

                                                                                                                                      • Ralsko Carrramba! 2021

                                                                                                                                        Frrrr...juchůůůů!

                                                                                                                                      • Z Černé Říčky podél Polských hranic a zpět

                                                                                                                                        Přítok Jizery

                                                                                                                                      • Šluknovsko 2017

                                                                                                                                        Zuzanka se zlatou hvězdou na čele ve svém království

                                                                                                                                      • Na kolech kolem Suchdola nad Lužnicí

                                                                                                                                        foto673

                                                                                                                                      • Ze Spořilova do Chuchle a podél Vltavy zpět

                                                                                                                                        V dáli Velká Chuchle

                                                                                                                                      • Broumovsko 2018

                                                                                                                                        V hostinci Na Králíku.

                                                                                                                                      • Novohradské hory, release 2020

                                                                                                                                        Kousek od Humenice

                                                                                                                                      • Ze Spořilova do Prokopského údolí, Radotína a zpět

                                                                                                                                        Orlí hnízdo

                                                                                                                                      • Z Dolní Světlé do Lvové, Jablonného v Podještědí, Lindavy a přes Mařenice zpět

                                                                                                                                        Na žluté turistické z Velkého Valtínova

                                                                                                                                      • 3× a dost aneb do třetice všeho dobrého...

                                                                                                                                        A teď tu našu: "Skal a stepí..."

                                                                                                                                      • Tabula Rasa Cup 2007

                                                                                                                                        foto1318

                                                                                                                                      • Od Pastvinské Přehrady přes Jablonné do Dolní Dobrouče a zpět

                                                                                                                                        Před kostelem ve Verměřovicích

                                                                                                                                      • Výlet na hrad Rýzmberk - jako pro trestance

                                                                                                                                        foto2798

                                                                                                                                      • Česká Kanada rel. 2022

                                                                                                                                        Trochu pokusu o umění

                                                                                                                                      • Letní olympijské (a tak vůbec) hry - Afrika 2006

                                                                                                                                        foto805

                                                                                                                                      • Křivonoska 2022

                                                                                                                                        foto12813

                                                                                                                                      • Orlické hory křížem krážem 2015

                                                                                                                                        ...u ohně posedíme...

                                                                                                                                      U kotelské lípy
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 180
                                                                                                                                      Datum pořízení: 06.07.2021 14:37:33
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Kostel Všech svatých v Boněnově
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/160
                                                                                                                                      Clona: f/7.1
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 13.07.2017 11:21:53
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto1824
                                                                                                                                      š×v (original): 360×480
                                                                                                                                      velikost: 84 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Canon - Canon DIGITAL IXUS 75
                                                                                                                                      Expozice: 0/25
                                                                                                                                      Clona: f/8.0
                                                                                                                                      ISO: 80
                                                                                                                                      Datum pořízení: 26.02.2008 15:06:43
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto2819
                                                                                                                                      š×v (original): 796 × 533
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/1000
                                                                                                                                      Clona: f/16.0
                                                                                                                                      ISO: 1600
                                                                                                                                      Datum pořízení: 11.07.2012 12:18:54
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...a ženský se válejí...
                                                                                                                                      š×v (original): 715 × 536
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON - COOLPIX P7000
                                                                                                                                      Expozice: 1/874
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 10.07.2012 13:39:12
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...stoupáááááá k nebi letadlo...
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 111 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 04.07.2007 00:10:10
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Jedeme směr Německo
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/160
                                                                                                                                      Clona: f/5.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 30.07.2021 10:33:28
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Paní šéfová je v dobré náladě
                                                                                                                                      š×v (original): 447 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: Panasonic - DMC-TZ100
                                                                                                                                      Expozice: 1/1000
                                                                                                                                      Clona: f/3.5
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.07.2019 13:45:05
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto1682
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 150 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: KONICA MINOLTA - DiMAGE X60
                                                                                                                                      Expozice: 1/750
                                                                                                                                      Clona: f/3.3
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 07.07.2007 14:00:44
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Někde u Písnice
                                                                                                                                      š×v (original): 1191 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON - COOLPIX S9500
                                                                                                                                      Expozice: 1/640
                                                                                                                                      Clona: f/7.2
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.03.2014 12:43:30
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Strážnici
                                                                                                                                      š×v (original): 448 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/8.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.09.2017 16:07:56
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      U Skalního Mlýnu
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/160
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 25.06.2016 13:09:16
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Penzion U Černého potoka
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/320
                                                                                                                                      Clona: f/9.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.05.2021 18:44:45
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Kostel sv. Bartoloměje v Rohatci
                                                                                                                                      š×v (original): 448 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/250
                                                                                                                                      Clona: f/8.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 29.09.2017 10:53:28
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Krásné výhledy
                                                                                                                                      š×v (original): 1139 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: Apple - iPhone XS
                                                                                                                                      Expozice: 0/139
                                                                                                                                      Clona: f/1.8
                                                                                                                                      ISO: 25
                                                                                                                                      Datum pořízení: 31.05.2021 13:28:15
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Sexy Jarmilka se sexy koláčem
                                                                                                                                      š×v (original): 321×480
                                                                                                                                      velikost: 116 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/500
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 160
                                                                                                                                      Datum pořízení: 28.06.2008 17:30:36
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      My bydlíme támhle...
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/7.1
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.07.2021 16:49:38
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Dojíst, dopít...
                                                                                                                                      š×v (original): 1191 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON - COOLPIX S9500
                                                                                                                                      Expozice: 1/1000
                                                                                                                                      Clona: f/4.3
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 24.01.2016 14:31:07
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Z terasy Baita del Neff je krásný výhled
                                                                                                                                      š×v (original): 1005 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: Panasonic - DMC-TZ100
                                                                                                                                      Expozice: 1/800
                                                                                                                                      Clona: f/3.4
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 25.01.2018 15:19:42
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Božkov, můj milý Božkov... Kde je ten Vašek?
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/100
                                                                                                                                      Clona: f/5.0
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 04.07.2021 20:37:02
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      becherovku? whisku? vodku? VŠECHNO!
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 47 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/3.2
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 11.02.2006 21:47:19
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Frrrr...juchůůůů!
                                                                                                                                      š×v (original): 447 × 670
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Přítok Jizery
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/125
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 01.08.2015 14:39:07
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Zuzanka se zlatou hvězdou na čele ve svém království
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 18.06.2017 10:54:44
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto673
                                                                                                                                      š×v (original): 360×480
                                                                                                                                      velikost: 38 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: KONICA MINOLTA - DiMAGE X60
                                                                                                                                      Expozice: 1/45
                                                                                                                                      Clona: f/3.3
                                                                                                                                      ISO: 160
                                                                                                                                      Datum pořízení: 04.07.2005 20:28:36
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      V dáli Velká Chuchle
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.05.2015 14:31:51
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      V hostinci Na Králíku.
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/250
                                                                                                                                      Clona: f/8.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 02.07.2018 15:01:35
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Kousek od Humenice
                                                                                                                                      š×v (original): 377 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON - COOLPIX S9500
                                                                                                                                      Expozice: 1/320
                                                                                                                                      Clona: f/5.9
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 05.06.2020 15:25:23
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Orlí hnízdo
                                                                                                                                      š×v (original): 894 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON - COOLPIX S9500
                                                                                                                                      Expozice: 1/50
                                                                                                                                      Clona: f/5.9
                                                                                                                                      ISO: 125
                                                                                                                                      Datum pořízení: 22.03.2014 12:39:21
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Na žluté turistické z Velkého Valtínova
                                                                                                                                      š×v (original): 3000 × 653
                                                                                                                                      Datum pořízení: 31.07.2021 14:14:57
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      A teď tu našu: "Skal a stepí..."
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/60
                                                                                                                                      Clona: f/3.5
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.06.2016 23:33:50
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto1318
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 74 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/100
                                                                                                                                      Clona: f/2.8
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 22.02.2007 22:00:35
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Před kostelem ve Verměřovicích
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/160
                                                                                                                                      Clona: f/6.3
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.07.2015 11:50:30
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto2798
                                                                                                                                      š×v (original): 796 × 533
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/7.1
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 08.07.2012 12:05:16
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      Trochu pokusu o umění
                                                                                                                                      š×v (original): 449 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/500
                                                                                                                                      Clona: f/11.0
                                                                                                                                      ISO: 100
                                                                                                                                      Datum pořízení: 21.06.2022 16:04:24
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto805
                                                                                                                                      š×v (original): 640×480
                                                                                                                                      velikost: 111 kB
                                                                                                                                      Fotoaparát: Konica Minolta Camera, Inc. - DiMAGE Z2
                                                                                                                                      Expozice: 1/200
                                                                                                                                      Clona: f/5.6
                                                                                                                                      ISO: 50
                                                                                                                                      Datum pořízení: 17.02.2006 14:20:18
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      foto12813
                                                                                                                                      š×v (original): 1001 × 670
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/60
                                                                                                                                      Clona: f/4.2
                                                                                                                                      ISO: 900
                                                                                                                                      Datum pořízení: 04.07.2022 00:04:47
                                                                                                                                       
                                                                                                                                      ...u ohně posedíme...
                                                                                                                                      š×v (original): 800 × 533
                                                                                                                                      Fotoaparát: NIKON CORPORATION - NIKON D60
                                                                                                                                      Expozice: 1/60
                                                                                                                                      Clona: f/3.8
                                                                                                                                      ISO: 200
                                                                                                                                      Datum pořízení: 03.07.2015 23:04:01